Perinneyhdistyksen vuosikokous 11.3.2016
Ravintola Vaskitähti

Vuosikokouksessa hallituksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Markku Rauhalahti. Hallituksen jäseniksi valittiin uudelleen Esa Eskola, Marja Karvo, Matti I. Salonen, Matti Toivonen, Tiina Vappula, Hannu Wirola ja Pentti Väänänen sekä uutena Riitta Sompa-Hokkanen.

Kiitos ansioituneille toimijoille

Hallituksen pitkäaikaiset jäsenet ja toimijat Helena Turpeinen ja Paavo Huhtakallio jäivät ansaitulle "eläkkeelle".

Suuret kiitokset vuosien työstä Helenalle toiminnasta sihteerinämme ja Paavolle mm. yhdistyksemme lippu-upseerina. Kiitokset annettiin myös standaarin muodossa.

Kuva Raimo Ojala

Vuosikokouksessa annettiin perinneyhdistyksen standaari kiitoksena ansiokkaasta yhteistyöstä  maanpuolustustiedotuksen konkareille Sirkka ja Raimo Ojalalle sekä Maanpuolustusnaisten Liiton Pirkanmaan piirille, vastaanottajina puheenjohtaja Marja Hirvonen ja varapuheenjohtaja Marja Koukku. Kuvat Helena Turpeinen ja Raimo Ojala.

Uusi sihteerimme

Helenan jäätyä pois hallituksesta, yhdistyksemme sihteerin tehtävät on ottanut vastaan Riitta Sompa-Hokkanen.

Riitta on kohta eläkkeelle siirtyvä tamperelainen luokanopettaja. Hän mm. toimi pitkään Tampereen Seudun Sotilaskotiyhdistyksen puheenjohtajana ja on nykyisin Sotilaskotiperinneyhdistyksen puheenjohtaja.

Sihteerin ja hallituksen yhteystiedot Yhteystiedot-sivulla.

Jääkäriliikkeen 100-vuotisjuhla Pohjois-Saksassa 26-29.2.2015

Vuosikokouksen jälkeen Kyösti Tammisto ja Markku Rauhalahti esittivät kuvaraportin ja kertoivat jääkäriliikkeen 100-vuotisjuhlallisuuksista Saksan Hohenlockstedtissa ja Hampurissa. Alla esityksestä muutama kuva

Jääkärien koulutuspaikka Hohenlockstedt, ent. Lockstedter Lager, sijaitsee noin 60 km Hampurista pohjois-luoteeseen sekä saman verran Lübeckistä länteen. Jääkärien historia näkyy kylässä monella tavalla - muistomerkkeinä, infotauluina, perinnerakennuksina ....; kuvassa ystävyyskuntien taulu.
   
Satavuotisjuhlien yhteydessä järjestettiin Maanpuolustuskorkeakoulussa Hampurissa (kuva vas.) iso seminaari, jossa esiintyivät sekä suomalaiset että saksalaiset asiantuntijat. Hohenlockstedtissa oli myös juhlapäivien aikana useita esitelmätilaisuuksia, perinnenäytöksi, opastettuja kiertokäyntejä. Suomen liput olivat esillä joka paikassa..
   
Jääkärien entisen harjoitusalueen laidalla oleva vesitorni Hohenlockstedtissa on yksi jääkäriperinteen symboli. Postikorttikuva 1910-luvulta ja uusi kuva vuodelta 2015.
   
Vesitornin luona on jääkäreille omistettu museo, jossa esitellään kuvin, tekstein ja esinein jääkärien historiaa. Hyvä näyttely. Museota hoidetaan vapaaehtoisvoimin.
   
Yksi satavuotisjuhlien tapahtumista oli juhla Hohenlockstedtin kirkossa. Ohjelma oli suomalais-saksalaista. Juhliin osallistui Suomesta runsaat 300 henkeä. myös puolustusministeri ja Puolustusvoimain komentaja.
   
Jääkärilippu saapuu Jääkärimuistomerkillä pidettyyn juhlahetkeen. Puolustusvoimien seppeleen laski kenraali Jarmo Lindberg.
   
Kooste: Markku Rauhalahti