Tarttolaisia ystäviä vierailulla 4.7.2015

Heinäkuun alussa Tarton Suomen-poikien pitkäaikainen Suomen-yhdysmies Harri Kask ja vaimonsa Asta sekä Tarton Suomen-poikien uusi puheenjohtaja Raimond Viik kävivät Suomessa tapaamassa ystäviään ja yhteistyökumppaneitaan. Lauantaina, 4. heinäkuuta he tulivat Tampereelle, jossa Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistyksen kunniajäsenet ja hallitus ottivat heidät vastaan. Tampereen Suojeluskunta- ja Lottamuseossa pidettiin muutaman tunnin mittainen kahvittelu- ja keskustelutuokio. Vierailu oli myös uuden puheenjohtajan esittelymatka.

Tapaamisen aikana muisteltiin menneitä, vaihdettiin kuulumisia ja puheenjohtaja Raimond Viikille luovutettiin viime Tammisunnuntain kirkkojuhlan kolehti täydennettynä perinneyhdistyksemme joulujuhlan arpajaistuotolla.

Tarttolaiset kutsuivat perinneyhdistyksemme edustajia vastavierailulle Tarttoon, jossa 17. syyskuuta järjestetään perinteinen kunniakäynti Pilkan taistelun muistoristillä ja illanvietto.


Vieraat ja isännät ryhmäkuvassa, vasemmalta Raimond Viik, Marja Karvo, Helena Turpeinen, Harri Kask, Asta Kask, Asta Kask, Paavo Huhtakallio, Matti Toivonen, Markku Rauhalahti, Vesa Rinkinen ja
Jorma Kotisaari.

Ystävyksiä vuosikymmenten ajalta; Jorma Kotisaari, Vesa Rinkinen, Asta ja Harri Kask ja Marja Karvo.
 
Tarton Suomen-poikien puuhamies ja pitkäaikainen Suomen-yhdysmies Harri Kask ja rouva Asta Kask.
 
Yhdistyksemme rahastonhoitaja Matti Toivonen luovutti Tammisunnuntain tuoton Raimond Viikille.
 
Jorma Kotisaari piti tunteikkaan puheen Harri ja Asta Kaskille, ystävilleen vuosikymmenten ajalta..
 
Raimond Viik on Suomen-pojan poika. Hän on toiminut pitkään Tarton Suomen-poikien killan  avustajana ja nyt hänet on valittu killan puheenjohtajaksi. Raimond otti karhumaiseen syleilyynsä Markun ja Vesan, perinneyhdistyksen nykyisen ja edellisen puheenjohtajan..

Kuvat: Helena Turpeinen, Raimond Viik ja Markku Rauhalahti
Kooste: Markku Rauhalahti