28.1.2015
Matti Hokkanen, maakuntaneuvos

Tervehdys

Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistyksen kunnioitettu puheenjohtaja, hyvät jäsenet! Ollessani sairauden takia estynyt osallistumaan Vapaussodan Perinneyhdistyksen merkittävään vuosijuhlaan, sallikaa minun sen vuoksi esittää Teille tervehdys tämän sähköpostin muodossa.

Vuonna 1990 itsenäistyneen veljeskansamme Viron uusi Presidentti Lennart Meri totesi aikoinaan, että " Vain sellaisilla kansoilla on tulevaisuus, joilla on myös menneisyys. Siksi on tärkeää, että menneisyyttä vaalitaan."

Meillä suomalaisilla on menneisyys. Ja me vaalimme sitä. Siitä kertoo muiden muassa kansalliskirjailija Elias Lönnroth vuonna 1835 julkaistussa teoksessaan Kalevala. Me suomalaiset voimme olla iloisia ja jopa ylpeitä entisyydestämme. Me olemme saaneet asuttavaksemme kauniin, neljän vuodenajan käsittävän maan, oman valtakunnan, jonka kansainvälisesti hyväksyttyjen rajojen sisällä Suomen kansa asuu. Meillä on oma äidinkieli, suomen kieli, oma kansallinen kulttuuri ja omat kansan keskuudesta muodostetut Puolustusvoimat.

Tärkeä osa menneisyyttämme on vuonna 1918 alkanut Vapaussota. Vapaussota synnytti Suojeluskunta ja Lottajärjestöt kansamme vapauden vartijoiksi. Ilman vapaussotaa sekä Suojeluskunta ja Lottajärjestöä ei meillä olisi olemassa itsenäistä ja vapaata Suomea.

Kun te nyt Sisaret ja veljet vietätte Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistyksen 25-vuotisjuhlaa, ottakaa vastaan vilpitön ja nöyrä kunnioituksen osoitus ja menestyksen toivotus.

Olkoon myös meidän kuten Vapaussodan Ylipäällikönkin toiminnan ylimpänä päämääränä Suomen kansan onni ja menestys sekä valtakunnan turvallisuus ja kunnia.

Kunnioittavasti Teitä tervehtien

Matti Hokkanen
Sinisen ristin kantaja, Tampere