Vapaussodan Perinneliiton kesäpäivät
Kauhavalla 24-25.5.2014

Perinneliiton vuoden 2014 liittokokous ja kesäpäivät järjestettiin Kauhavalla Lentosotakoulun tiloissa. Liittokokouksen ja pääjuhlan lisäksi ohjelmaan sisältyi veljesillallinen, messu Kauhavan kirkossa ja kalustonäytös Lentosotakoulun kentällä. Tapahtumassa oli tiettyä haikeutta, sillä vuodesta 1929 Kauhavalla sijainnut Lentosotakoulu lakkaa puolustusvoimauudistuksen mukaisesti vuoden 2014 lopussa ja sen toiminta yhdistetään Ilmasotakouluun Tikkakoskella.


Lentosotakoulun halli oli täynnä eri puolilta maata kokoontuneita Vapaussodan Perinneliiton jäseniä sekä kutsuvieraita. Juhlapuheen piti Länsi-Suomen Sotilasläänin komentaja, prikaatikenraali Pekka Toveri.

Perinneyhdistysten liput juhlistivat tapahtumaa estradin kummallakin puolella. Ilmavoimien soittokunta esitti juhlassa monipuolista isänmaallista musiikkia.
   
Messu Kauhavan kirkossa, kuvassa seppelpartiot. Kadettien kunniavartio Vapaussoturien muistokivellä.


Lauantai-iltana oli ruokalassa ohjelmallinen veljesillallinen, jonka päätteeksi oli juhlava lipunlasku kasarmialueen pihamaalla.

Perinneliiton puheenjohtaja Kalervo Sipi luovutti kultaiset ansiomerkit Tampereen Seudun Perinneyhdistyksen jäsenille Tuomo Juntuselle (kesk.) ja Matti Toivoselle. Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistys oli Kesäpäivillä edustettuna noin 15 hengen voimin.
   
Lentosotakoulun hävittäjäkalusto kiinnosti niin mies- kuin naispuolisiakin Kesäpäivien osanottajia.

Kooste ja kuvat: Markku Rauhalahti