Kunnianosoitus Suinulan muistomerkillä 31.01.2012

Tampereen Teknillisen Opiston Oppilasyhdistys, nykyisin Tampereen Ammattikorkeakoulun Opiskelijakunta TAMKO ry, on vuosikymmenten ajan kunnioittanut Kangasalan Suinulassa 31. tammikuuta 1918 tapahtuneessa verilöylyssä menehtyneiden suojeluskuntalaisten muistoa. Tapahtumassa menestyneestä 17 suojeluskuntalaisesta yhdeksän oli Tampereen teknillisen opiston oppilaita.

Vuonna 1932 Suinulaan pystytettiin taiteilija Rautalinin muotoilema muistomerkki. TAMKO on huoltanut muistomerkkiä ja sen ympäristöä.

Tiistaina, 31. tammikuuta 2012 oli Suinulan muistomerkillä taas kunnianosoitus 30-päisen yleisöjoukon kera. Muistomerkille laskettiin kolme seppelettä: Tampereen Ammattikorkeakoulun Opiskelijakunta TAMKO ry, Tampereen Insinöörit ry:n ja Rakennusinsinöörit ja Arkkitehdit ry sekä Kangasalan Reserviupseerikerho ja Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistys. Insinöörioppilastalo Oy:n toimitusjohtaja, insinööri Matti J. Mäkelä (kuvassa oikealla) on vuodesta 1973 lähtien ollut järjestämässä seppelen laskua Suinulan muistomerkille.

Suomen lipun ohella kunniaa tekivät TAMKON ja insinöörien liput.

TAMKOn ja insinööriyhdistyksen liput.

TAMKOn lipussa ja standaarissa on havuköynnöksen reunustama opiskelijayhdistyksen merkki  ja yhdeksän heraldista ruusuketta symboloimassa Suinulassa kaatuneita yhdistyksen jäseniä. Lippu on kiinnitetty 21 hopearenkaalla, joihin on kaiverrettu Vapaussodassa kaatuneiden oppilaiden nimet.

Teksti ja kuvat tilaisuudesta: Markku Rauhalahti