Perinneyhdistyksen joulujuhla 07.12.2010

Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistys vietti perinteistä joulujuhlaansa tiistaina, 7. joulukuuta Ravintola Vaskitähdessä. Aluksi puheenjohtaja Vesa Rinkinen esitti kuvakertomuksen yhdistyksen päättyvän vuoden toiminnasta. Vuoden toiminta oli vilkasta, sillä tavanomaisen ohella ohjelmassa olivat 20-vuotisjuhlakokous maaliskuussa ja Perinneliiton kesäpäivät Tampereella toukokuussa, myös kesäretki Hankoon ja Porkkalaan heinäkuussa. Näistä on erilliset raportit näiden sivujen kohdassa "Toimintaraportit".

Perinneyhdistyksen aktiivinen jäsen, sotaveteraani, metsänhoitaja Olavi Aulamo esitti kaksi isänmaallista runoa: Heikki Asunnan "Köyhä lahja" ja Yrjö Jylhän "Pyhä yö". Puheenjohtaja antoi hänelle kiitoksena Perinneliiton kesäpäivien 2010 kuvakoosteen. Saman kirjan hän antoi kiitoksena kerhoiltojen aktiiviselle puheenvuorojen käyttäjälle, rintamalotta Eira Laalahdelle sekä illan puhujalle diakoniajohtaja Matti Helinille.

 Kirjalahja runojen lausujalle Olavi Aulamolle ....  ... ja aktiiviselle osallistujalle Eira Laalahdelle.

Adventtina alkaa valmistautuminen Jouluun

Tampereen seurakuntien diakoniajohtaja, pappi ja valtiotieteiden tohtori Matti Helin kertoi diakoniatyöstä ja Joulun sanomasta. Tampere on tunnettu uraa uurtavasta diakoniatyöstään. Tampereen seurakuntien diakoniatyössä on kaikkiaan 60 työntekijää sekä vapaaehtoisia auttajia. Työn tarkoituksena on antaa apua tarvitseville, ennen muuta niille heikompiosaisille, jotka jäävät yhteiskunnan muun avun ulottumattomiin.

– Joulun alla ihmiset herkistyvät ajattelemaan kanssakulkijoitaan, totesi Matti Helin. Arjen kiireissä lähimmäiset helposti unohtuvat, mutta Joulua odotellessa ja siihen rauhoittuessa monet löytävät itsestään oikean ihmisen, sellaisen, joka haluaa auttaa. Hiljentyessä on mahdollista päästä niiden syvien arvojen ja tunteiden lähteille, joita meillä jokaisella sisimmässämme on. Asioiden arvojärjestys muuttuu: ajatuksissa ja teoissakin saatetaan tulla "palveltavista palvelijoiksi", kuten Luukkaan evankeliumissa kerrotaan. Joulun aikaan moni haluaa auttaa vähäosaisempia joko taloudellisesti tai antamalla aikaansa. Tammikuussa maailma valitettavasti näyttää taas toisenlaiselta.

Yhteislauluina laulettiin "Kun joulu on ...", "En etsi valtaa, loistoa" ja "Jouluyö, juhlayö".

Raportti: Markku Rauhalahti