* perustettu 28.01.1990 

Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistyksen toiminnan tarkoituksena on vaalia Vapaussotaan osallistuneiden muistoa sekä kerätä ja tallentaa historiallista aineistoa Vapaussodasta. Yhdistys pyrkii huolehtimaan siitä, että Vapaussotaan liittyvät perinteet säilyvät ja leviävät yhä useampien kansalaisten tietoisuuteen. Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistys on valtakunnallisen Vapaussodan Perinneliiton jäsenyhdistys.

Yhdistyksemme toimintaan kuuluu mm. kerhoiltoja esitelmineen sekä juhlia ja retkiä. Perinteiden vaalimiseen kuuluvat kunniakäynnit seppeleenlaskuineen vapaussotiemme muistopäivinä. Monikymmenvuotinen arvokas perinne on Tammisunnuntain kirkkojuhla tammikuun viimeisenä sunnuntaina Tampereen Tuomiokirkossa. Yhdistyksen ohjelmissa on myös Tampereen taistelut 1918 -kiertoajelu (ks. alla).


Tampereen taistelut 1918 -kiertoajelu

Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistys järjestää tilauksesta kiertoajelun. jonka aikana kerrataan Vapaussodan keskeisiä tapahtumia Tampereella ja käydään tapahtumapaikoilla.

Ks. linkki.
 
Ilmoita Vapaussoturissa – hanki tilaus Vapaussoturille


Vapaussoturi on tasokas maanpuolustusperinteen aikakauslehti. Sen vaalimia arvoja ovat: itsenäinen Suomi, sotiemme muisto sekä suojeluskunta- ja lottaperinne. Vapaussoturia julkaisevat Vapaussodan Perinneliitto, Vapaussoturien Huoltosäätiö, Suomen Lottaperinneliitto, Suojeluskuntien ja Lotta Svärdin Perinteiden Liitto, Vapaussodan Invalidien Muistosäätiö, Akateemisen Karjala-Seuran Perinneyhdistys ja Tammikuun 28. päivän Säätiö. Vapaussoturi ilmestyy viisi kertaa vuodessa, kestotilaus 28,- euroa. 

Hankkimalla tilauksia Vapaussoturille ja ilmoittamalla Vapaussoturissa tuet maanpuolustuksen perinnetyötä. Tilauslomake; linkki.
Liity jäseneksi – hanki uusi jäsen


Tavoitteenamme on saada tänäkin vuonna yhdistykseemme vähintään 20 uutta jäsentä. Ole mukana – tuo myös ystäväsi ja tuttavasi jäseneksemme. Jäsenlomake; linkki.